Intervju med Mats Långström

Intervju med Mats Långström

”Jag är en person som brinner väldigt mycket när jag brinner”


Mats på Oh My Interactive AB har deltagit i utformningen av den strategiska kommunikationen för Impact Accelerator. Mats håller den 11 maj ett utbildningstillfälle gällande varumärkesarbete som du som är medlem i nätverket kan ta del av. Vi intervjuade Mats inför lanseringen av Impact Accelerator för att lära känna honom ännu bättre. Läs intervjun för att få svar på vad Mats uppskattar med nätverket och vad han lyckades åstadkomma mindre än sex månader efter att han brutit lårbenshalsen.

Vem är Mats Långström?

Strateg på Oh My med fokus på affärs- och varumärkesutveckling. Spelar trummor, leker Byggare Bob, tränar en del och driver tillsammans med Kay Rung längdskidspodden Smala Skidor.

Vad är samhällsnytta för dig?

Det känns ganska brett, men någon som gör något bra för människor eller planeten, och kanske där det främsta syftet inte är att tjäna pengar.

Vad brinner du för?

Jag är en person som brinner väldigt mycket när jag brinner. Just nu på fritiden så är det mycket längdskidåkning och träning. Men i stor del av livet har det varit entreprenörskap och varumärkesbygge. När man brinner för något så står tiden still. Så är det för mig med varumärkesbygge. Det går lätt och är roligt. När jag får hjälpa folk med detta så känner jag att jag bidrar och gör nytta. Jag är trygg i den typen av frågor och har en bra modell för hur jag lägger upp det. Jag är från början designer och behärskar och förstår helheten vilket jag tycker är en styrka. Jag har själv byggt upp bolag från grunden och vet därför hur man kan hjälpa företag med att gena i vissa kurvor så att pengarna räcker längre.

Vem har du som förebild?

Stefan Palm. Han är grundare och ägare av Lager 157. Stefan är en driven person som även varit topp 150 på Vasaloppet. Han idrottar alltså på högsta nivå och driver samtidigt ett av de största och mest framgångsrika företagen i Sverige och är vettig, generös och sitter på sunda värderingar.

När har du varit som mest stolt över sig själv?

Hösten 2021 bröt jag lårbenshalsen. Mindre än 6 månader senare åkte jag vasaloppet på 6,5h. Det betydde mycket för mig, och just den rehabiliteringen är jag stolt över.

”Jag har en sjukligt stark karaktär”

Mats Långström

Vad är din hemliga talang?

Jag är ju en tävlingsmänniska och tävlar i det mesta. Jag har en sjukligt stark karaktär. Om jag bestämmer mig för något så gör jag det. Jag har någon skruv lös när jag har tydliga mål eller om det innefattar en tävling, då gör jag allt för att klara det oavsett om jag skulle ligga sjuk i covid *skratt*.

Vad uppskattar du med Impact Accelerator?

Det som jag uppskattar med Impact Accelerator är att det samlar kunskap i olika former på ett och samma ställe. Det inkluderar ett stort utbud av utbildningar och även möjlighet till rådgivning och mentorstöd. Genom nätverket kan man hitta likasinnade entreprenörer att samarbeta med och lära av. Min erfarenhet är att företag med entreprenörer där man kan kombinera olika egenskaper och kompetenser har större möjlighet att lyckas!


Publicerat

i

av

Etiketter: