Intervju med Hållbara Sara

Intervju med Hållbara Sara

”Jag är stolt över att jag följt mitt hjärta”


Sara Olsson, mer känd som Hållbara Sara, är en entreprenör inom hållbarhet, och en självklar föreläsare i Impact Accelerator. Sara kommer att hålla i flera utbildningar och föreläsningar med start 20 april som du som är medlem i nätverket kan ta del av. Läs intervjun för att få veta Saras hemliga talang och varför hon har farmor Majvor som en stor förebild.

Vem är Hållbara Sara?

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med
25 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

Vad är samhällsnytta för dig?

Att man genom företagsamhet, antingen som enskild person eller företag, arbetar för att på något sätt bidra med positiva effekter till samhället och en hållbar utveckling.

”Ska man engagera sig ska man framför allt göra det inom områden som man tycker är roliga”

Hållbara Sara

Vad brinner du för?

Jag brinner mest för att göra gott för samhället och klimatomställningen. För mig handlar detta mycket om återbruk och att ta vara på det vi redan har. Ska man engagera sig ska man framför allt göra det inom områden som man tycker är roliga. För mig känns det därför självklart att engagera mig genom att utbilda om cirkulära affärsmodeller och områden inom återbruk, där mode och inredning är mina stora intressen.

Vem har du som förebild?

Min farmor Majvor. Hon är inom den generationen som tar vara på allt. Innan man överhuvudtaget pratade om begreppet hållbarhet har hon varit den som sytt väskor och påsar av jeans. Hon är en sådan person som är ödmjuk och öppen för komplexa frågor, och hon är väldigt bra på att se till att människor ska bli sedda.

När har du varit som mest stolt över dig själv?

När jag vågade ta steget från att ha en trygg inkomst till att starta ett företag inom det jag brinner för. Det är lätt att följa normer och stanna kvar inom ”business-as-usual”. Jag är stolt över att jag följt mitt hjärta. Med det sagt vill jag uppmuntra andra att våga ta steget.

Vad är din hemliga talang?

Det måste vara att jag har en förmåga att engagera folk. Även de mest klimatskeptiska personer kan jag involvera i ett samtal om klimatfrågor.

Vad uppskattar du med Impact Accelerator?

Hållbarhet för mig handlar om att bygga ett starkt varumärke. Impact Accelerator visar att det finns andra sätt att driva företag än det som är normen idag, med en tydlig hållbar värdegrund. Här erbjuds bra verktyg för att bygga hållbart företagande med värderingar i fokus där hållbarhet blir självklart att integrera i affärsidén.


Publicerat

i

av

Etiketter: