Pressmeddelande

Pressmeddelande

Impact Accelerator hjälper entreprenörer att göra skillnad i Norrbotten


Coompanion Norrbotten ligger bakom den nya satsningen Impact Accelerator som ska stötta befintliga och blivande entreprenörer i Norrbotten som genom företagande vill bidra till samhällsutvecklingen. Det kostnadsfria medlemskapet ger bland annat tillgång till utbildningar, rådgivning och föreläsningar.

Impact Accelerator är ett initiativ från Coompanion Norrbotten och en del av organisationens satsning på att stärka samhällsnyttigt företagande i den växande regionen. Ulrika Sundqvist, affärsutvecklare på Coompanion Norrbotten, berättar att de riktar sig särskilt mot målgruppen de kallar för samhällsentreprenörer.

”Impact Accelerator har ett stort fokus på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet”

Ulrika Sundqvist

– Det är entreprenörer som ser ett behov i samhället och vill möta det behovet genom sitt företagande. Det finns många entreprenörer som vill bidra till samhället och inte har ekonomisk vinst som främsta drivkraft, men som inte får särskilt mycket stöd. Impact Accelerator har ett stort fokus på ekonomisk, social och miljömässig hållbarhet, säger hon.

Genom 40 djupintervjuer med befintliga och blivande entreprenörer har Ulrika Sundqvist och hennes kollegor på Coompanion Norrbotten kunnat identifiera ett behov av ett initiativ som Impact Accelerator. Insikterna från intervjuerna har sedan format innehållet i satsningen.

– Vi erbjuder till exempel många utbildningar, dels sådana som vi anordnar själva tillsammans med experter, dels har vi ett samarbete med Diploma och kan erbjuda närmare 500 olika utbildningar.

Utöver spännande utbildningar och inspirerande föreläsningar kan medlemmar i Impact Accelerator få hjälp med att starta upp sitt företag, testa och utveckla affärsidéer och stöd att hitta finansiering. Den som idag driver företag och befinner sig i en utvecklingsfas kan få hjälp med att vidareutveckla verksamheten och hitta samverkanspartners.

Alla aktiviteter inom Impact Accelerator går att ta del av digitalt, något som har varit en viktig del av arbetet redan från starten.

– Norrbotten är ett stort län och vi insåg tidigt att vi behövde kunna erbjuda alla aktiviteter helt digitalt. Att sitta i en bil en hel dag för att kunna delta på en utbildning eller föreläsning är inte hållbart, säger Ulrika Sundqvist.

Medlemskapet är helt kostnadsfritt och du väljer själv vilka aktiviteter du vill delta i. Som medlem har du möjlighet att påverka utbudet av aktiviteter och kan efterfråga utbildningar, föreläsningar eller stöttning som du saknar. I framtiden planerar Impact Accelerator att erbjuda mentorskap och en Business Board – en möjlighet för entreprenörer att träffa företagsrådgivare för feedback och råd.

– Impact Accelerator är Coompanion Norrbottens nya flaggskepp och en otroligt viktig satsning för regionen. Det är en möjlighet för oss att synliggöra en väldigt viktig målgrupp entreprenörer och att stärka Norrbotten som en innovativ och attraktiv plats att leva på, säger Kristin Bergwall, tf verksamhetsledare på Coompanion.

Vill du veta mer om Impact Accelerator?


Publicerat

i

av

Etiketter: