Aktiviteter

Aktiviteter


Kalendarium


Om Diploma

Flexibla onlineutbildningar när det passar dig! Välj bland ungefär 500 kurser inom många olika områden. Du får också tillgång till 240 föreläsningar med kända svenska profiler. Läs mer via knappen nedan!

365 dagar om året
24/7
Online

DIploma
Flexibla online-utbildningar

Vi samarbetar med Diploma Utbildning som erbjuder kring 500 kortare utbildningar inom områden som ekonomi, sälj & marknad, verksamhetsutveckling, kommunikation, personlig utveckling med mera.

Du får tillgång till utbildningarna på din dator, iPad eller smartphone och kan genomföra dem i valfri takt när det passar dig.

Om Mikrofonden

Mikrofonden är civilsamhällets och kooperationens egna riskkapitalkooperativ. Sveriges största sociala investerare – med över 100 investeringar i den sociala ekonomin i vår portfölj – och samtidigt Sveriges minsta sociala investerare – med fokus på mikroinvesteringar.

11, 18 & 25 april
16.00-17.00
Online

MIKROFONDEN
Här finns pengarna!

Öka era chanser att beviljas finansiering!
En kostnadsfri och digital utbildning för föreningar och sociala företag i hela Sverige! Nu öppnar vi andra omgången av den populära kursen.

Utbildningen sker vid fyra tillfällen med start 11 april och går igenom allt från olika finansieringskällor, vad som krävs för att övertyga en finansiär, affärsmodell, affärsplan, vad Mikrofonden och Coompanion kan hjälpa till med och hur man formulerar ett budskap som når fram till finansiärer och investerare.

Läs mer och anmäl dig via länken nedan!

Om Impact Accelerator

Impact Accelerator är en del av Coompanion Norrbottens satsning på att stärka samhällsnyttigt företagande i Norrbotten. Det är ett kostnadsfritt nätverk som hjälper dig och ditt företag att göra världen en smula bättre.

25 april
18.30-20.30
Ebeneser, Luleå

impact accelerator
Nätverksträff i Luleå

Den 31 januari genomförde vi en uppskattad nätverksträff i Gällivare. Nu har turen kommit till Luleå!

Den 25 april är det dags för nästa träff, och den sker på Kulturcentrum Ebeneser mellan 18.30-20.30.

Under kvällen kommer du få lyssna på såväl spännande föreläsningar med företagare, som panelsamtal. Allt med samhällsentreprenörskap i fokus!

Läs mer via länken nedan. Anmälan öppnar snart!

Om Diploma

Diploma har sedan starten 2012 låtit den traditionella utbildningen möta den digitala världen genom över 500 flexibla onlineutbildningar.

mars, april och juni
24/7
Online

DIPLOMA
Kostnadsfria prova-på-kurser under våren!

Många undrar hur det går till att studera via Diplomas onlineutbildningar. Bästa sättet är att prova tänkte vi!

Under mars, april och maj kommer vi att erbjuda två olika kurser per månad, som är helt kostnadsfria! 

Du kan alltså utan att binda upp dig för ett abonnemang ta del av en av dessa kurser för att prova konceptet! Läs mer och anmäl dig via länken!

Inspelade föreläsningar


Om Sara Olsson

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med 30 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

20 mars
12.00-13.00
Inspelning tillgänglig

hållbara sara
Från klimatångest till Slow Business-företagande

Vill du driva ett företag med värderingar i fokus? Som maximerar samhällsnytta och har hållbarhet, klimat och miljö självklart integrerat i affärsmodellen?
Då är slow business något för dig!

Sara Olsson, ”Hållbara Sara”, gick från utbränd avfallsingenjör till Slow Business – att bedriva ett hållbart företag som passar in i en hållbar livsstil.
Under föreläsningen berättar Sara om sin resa från klimatångest, med en utmattning i bagaget, till sitt företag som influencer, föreläsare och konsult.
Du lär dig principerna bakom slow business och hur du kan implementera dem i ditt entreprenörskap så att både du, ditt företag och planeten kan blomstra.

Om Malin Hollström

I sin roll som VD och affärsutvecklare på Tailorbird agerar Malin Hollström förändringsledare och rådgivare till ledare, styrelser och ledningsgrupper. Som rådgivare tillför hon ny kunskap om ledarskap och tillväxt genom ett starkare organisatoriskt fokus på kunden och den mänskliga upplevelsen.

28 februari
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

tailorbird
Hur du får fler kunder att välja dig

Att förstå hur människor tänker och agerar kan vara skillnaden mellan att vara inget alternativ och att vara det oemotståndliga valet.

Vi människor fattar långt ifrån alla beslut på logik och för att vinna på marknaden krävs förutom plats i människors hjärnor via exempelvis reklam även en förståelse för människors beteendemönster inför ett val.

Under den här timmen kommer Malin Hollström från Tailorbird visa hur du kan få fler kunder att välja din produkt eller ditt företag genom att fokusera på kundens upplevelse och att eliminera enkla hinder som gör att du inte blir vald.

Om Sara Olsson

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med 30 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

21 februari
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Hållbara sara
Cirkulära affärsmodeller i praktiken

Rusta dig och ditt företag för framtiden genom att börja bygga cirkulära affärsmodeller.

Hållbariseringen är här för att stanna och kommer påverka företag på marknaden precis som både digitaliseringen och globaliseringen gjort. I framtiden krävs ett högre resursutnyttjande genom nya resurssnåla affärsmodeller – om företag idag säljer sju enheter handlar framtiden istället om att sälja en enhet sju gånger genom nya innovativa affärsmodeller.

Den här föreläsningen riktar sig till dig som är nyfiken på affärsmodeller som bygger på cirkulära och återskapande faktorer som återbruk och återvinning. Du lär dig grundprinciperna för cirkulär ekonomi och får exempel på cirkulära företag i praktiken.

Om Mats Långström

Mats Långström, varumärkesstrateg på Oh My blir er guide på resan. Mats har mer än 25 års erfarenhet inom affärsutveckling, varumärkesstrategi och kommunikationsstrategi där han varit med och byggt upp många starka varumärken.

7 februari
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

OH MY
Få koll på ditt strategiska varumärkesarbete

Alla varumärken bygger på samma grunder. Om vi kan få koll på byggstenarna, jobba strategiskt med våra grunder och vår position så kan vi sikta på att vara unika snarare än att vara bäst.

Att vara bäst eller billigast är som regel alltid sämre än att vara unik. Här får du också konkreta exempel på hur framgångsrika jobbar med att skapa sig en unik position för bättre lönsamhet.

Om Agnes Thurfjell

Agnes Thurfjell, Sociala medie-strateg på Oh My. Är utbildad inom digital strategi och har skapat innehåll för kunder i många olika branscher.

24 januari
12.00-13.00
Inspelning tillgänglig

OH MY
Vässa närvaron på dina sociala medier

Hur många inlägg i veckan ska man publicera egentligen? Behöver man finnas på alla kanaler? Och vad ska man egentligen publicera?

Vi guidar dig genom sociala medie-djungeln och hjälper dig hitta rätt kanaler och innehåll för just din verksamhet och målgrupp. Föreläsningen passar både dig som precis börjat med sociala medier och dig som har lite mer erfarenhet.

Om Niklas Berg

Niklas Berg är en erfaren affärsutvecklare och föreläsare med passion för nya idéer som sticker ut och blir kända. Grundare av ett 10-tal byråer inom marknad- och kommunikation med rollen att komma med kreativa lösningar som gör hela skillnaden. På Tailorbird hjälper Niklas dagligen företag att utveckla nya koncept, affärsområden och varumärken.

17 januari
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

tailorbird
Konsten att synas och bli känd

Har du någonsin undrat vad som krävs för att ditt företag ska bli känt? Eller hur det du gör kan förvandlas till den sortens historia som sprider sig som en löpeld och diskuteras i fikarum?

Alla, från småföretag till storföretag, har en unik historia att berätta, något som kan fängsla och engagera andra. Men för att verkligen tränga igenom bruset av tusentals budskap vi bombarderas med varje dag, måste vi förstå hur våra hjärnor fungerar och vilka knep som krävs.

Under en timme får du lära dig konsten att upptäcka de berättelser inom ditt företag som har potential att sprida sig som får dig att känna dig stolt. Det är en resa som tar dig från att vara ett företag till att bli en del av det kollektiva samtalet, och det börjar med att lära sig konsten att synas och bli känd.

Om Sara

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med 30 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

5 december
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Hållbara Sara
Från klimatångest och utmattning till företagsverksamhet

Om Jan

Jan Svensson är civilekonomen som utöver sitt arbete som rådgivare på Coompanion i Göteborg även är verksamhetsledare för Mikrofonden Väst samt ordförande för Mikrofonden Sverige.

28 november
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

mikrofonden sverige
Finansieringsbuketten

Det finns många olika sätt att finansiera start av företag och kooperativ. Vid detta tillfälle går Jan Svensson igenom ett stort antal finansieringsverktyg, t.ex. crowdfunding, sponsring, bankfinansiering, riskvilligt kapital, garantier, leasing, ägarkapital mm.

Om My

My Dahlstrand är UI och UX-designer på Oh My. My har arbetat på reklambyrå och är en klassisk Art Director i grunden, men har under de senaste åren uteslutande arbetat med digital design och UX.

16 november
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Oh my
Tips och trix för en bättre webb

Om Sara

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med 30 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

9 november
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Hållbara Sara
Slow business – hållbart företagande

Lär dig principen för ”slow business” och våga ifrågasätta vedertagna normer om hur och varför företag kan och ska bedrivas. Ifrågasätt tillväxt: för vems skull och på vems bekostnad ska bolag växa och hur? Föreläsningen går igenom hur ”slow business” kan leda till kreativitet och ett varaktigt välmående bortom normerna för hur företag ska bedrivas och myten om företag som enbart vinstdrivande. Hur du och ditt företag kan blomstra utan att överskrida dina – eller planetens gränser.

Om Mats

Mats Långström, varumärkesstrateg på Oh My blir er guide på resan. Mats har mer än 25 års erfarenhet inom affärsutveckling, varumärkesstrategi och kommunikationsstrategi där han varit med och byggt upp många starka varumärken.

2 november
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

oh my
Utveckla dina affärer med Business Model Canvas

I den här lunchföreläsningen fokuserar vi på hur vi kan utveckla vår affärsmodell med hjälp av Business Model Canvas och Value Proposition Canvas. Hur skapar vi ett värdeerbjudande, och hur kan vi tänka kring kundsegment? Och hur hänger allt ihop? Kan vi optimera affären genom återkommande intäkter innan vi tar kostnader? Men framförallt, hur kan vi på sikt skala upp vår affärsmodell?

Om Sara

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med 30 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

25 oktober
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

hållbara sara
Cirkulära affärsmodeller i praktiken

Om Agnes

Agnes Thurfjell, Sociala medie-strateg på Oh My. Är utbildad inom digital strategi och har skapat innehåll för kunder i många olika branscher.

19 oktober
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Oh my
Vässa närvaron på dina sociala medier

Om Fanny

Fanny Holländer, art director på Oh My tar er igenom om grunderna i (CX) Customer experience och ger inspirerande exempel på vägen. Fanny har jobbat med design och varumärken i 15 år, och har de senaste 6 åren haft en inriktning mot kundresan/CX.

5 oktober
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Oh my
Så får du nöjdare kunder

Om Sara

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med 30 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

28 september
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

hÅLLBARA SARA
Så bygger du hållbart företag

Utbildningen ger handfasta tips steg-för-stag och område för område för hur du kan bygga hållbart företagande från start eller genomföra en hållbarhetsomställning. Man får också en genomgång över varför företag ska ställa om och anpassa sig till den stora hållbarhets-omställningen som sker. Deltagarna får tips och handfasta råd för man kartlägger, analyserar, utvecklar, sätter upp hållbara mål samt följer upp och kommunicerar sitt hållbarhetsarbete.

Om Mats

Mats Långström, varumärkesstrateg på Oh My blir er guide på resan. Mats har mer än 25 års erfarenhet inom affärsutveckling, varumärkesstrategi och kommunikationsstrategi där han varit med och byggt upp många starka varumärken.

21 september
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Oh my
Jobba strategiskt med arbetsgivarvarumärket

Om Jan

Jan Svensson är civilekonomen som utöver sitt arbete som rådgivare på Coompanion i Göteborg även är verksamhetsledare för Mikrofonden Väst samt ordförande för Mikrofonden Sverige.

19 september
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Mikrofonden sverige
Bootstrapping – Starta företag utan kapital

Hur kan du starta ett företag med 1000 kr på fickan? Jan Svensson går igenom några bootstrappingstrategier som syftar till att minimera kapitalbehovet. T.ex. låna, dela och hyra resurser. Offentliga resurser, volontärer mm.

Om Mats

Mats Långström, varumärkesstrateg på Oh My blir er guide på resan. Mats har mer än 25 års erfarenhet inom affärsutveckling, varumärkesstrategi och kommunikationsstrategi där han varit med och byggt upp många starka varumärken.

7 september
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

oh my
Vässa ditt strategiska varumärkesarbete

Alla varumärken bygger på samma grunder. Om vi kan få koll på byggstenarna, jobba strategiskt med våra grunder och vår position så kan vi sikta på att vara unika snarare än att vara bäst. Att vara bäst, billigast, snabbast är som regel alltid dyrare än att vara unik.

Om Sara

Hållbara Sara är avfallsingenjören som växlade om till egenföretagare med 30 000 följare på sitt Instagram-konto. Hon är en högt anlitad föreläsare i hela landet inom hållbarhet och slow business.

14 september
12.00 – 13.00
Inspelning tillgänglig

Hållbara Sara
Att ställa om till hållbart företagande

Vad är hållbart företagande och hur hänger de tre dimensionerna ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet ihop? Hållbarhet är inte en övergående trend och precis som globaliseringen och digitaliseringen kommer ”hållbariseringen” att förändra spelreglerna för företag på marknaden.

I den här utbildningen går vi igenom de övergripande strukturella frågorna inom politik, forskning och globala överenskommelser som företag idag måste förhålla sig till.

Syftet med utbildningen är att den som driver företag eller är på väg att starta ett företag ska förstå hur spelplanen håller på att förändras och vilka möjligheter som finns med att bygga hållbart företag från start.

Våra samarbetspartners